chiptuning

Auto-tuning – Wettelijke vereisten

Auto-tuning is in wezen de wijziging van een auto om het te optimaliseren voor een andere reeks prestatiebehoeften dan dat het aanvankelijk is ontworpen om te vervullen. In het algemeen kan de tuning van de auto worden gedefinieerd als de wijzigingen die aan een voertuig zijn aangebracht om het sneller te maken, een beter cosmetisch uiterlijk te bieden of het verwerken van problemen. De meeste afgestemde voertuigen racen niet in elk type competitieve racen, maar de tuning van de auto wordt soms geassocieerd met autoracen. De modificaties worden meestal gemaakt om de basisattributen van de auto zoals macht, versnelling, handling en remmen te verbeteren. Tuning kan ook worden gebruikt om een voertuig aan te passen aan de voorschriften, zoals die welke worden toegepast door automobielclubs en -organisaties.

Inname- en uitlaatsystemen kunnen worden afgestemd om de macht te vergroten en de versnelling te vergroten. Turbochargers, ook bekend als turbochargers, zijn apparaten die extra luchtdruk toevoegen aan een auto-motor. Dit helpt om het volume en de luchtstroom in de motor te vergroten. Deze modificaties helpen bij het verhogen van de pk van de auto.

Intake- en uitlaatsystemen zijn belangrijk bij het bieden van volledige controle over het verbrandingsproces van de auto.

Schorsingsteming stelt u in staat om de voertuig steviger te maken, het verbeteren van de behandeling. De veren en stutten van een voertuig zijn met elkaar verbonden via bouten, trekstangen en hydraulische lijnen. Als deze componenten niet correct worden aangepast, worden de prestaties van het voertuigen beïnvloed. Suspension Tuning impliceert meestal het aanpassen van de veerarrangement, het veranderen van de lengte van de ophangarmen, het veranderen van de schokdempers en het wijzigen van de banden.

Ecu- of elektrische ECU-converters zijn elektronische apparaten die elektrische energie omzetten in mechanische energie in de motor. Het bespaart brandstof en verbetert de efficiëntie. U kunt de prestaties van uw voertuig wijzigen door uw oog te tunen. ECU ECU heeft een reeks doeleinden zoals het vergroten van het brandstofverbruik, waardoor de batterij de emissies wordt verminderd en het motorvermogen versterken. Een beschadigde ECU kan motorfalen veroorzaken en het brandstofverbruik verhogen.

Klik hier voor meer informatie