bitcoins

Hoe werken bitcoins?

Bitcoin veilig kopen en verkopen bij Bitcoin Meester

Een van de dingen die veel mensen naar bitcoins aantrekt, is de vraag: hoe werken bitcoins? In principe Bitcoins zijn niet zoals traditionele geld of conventionele valuta. De transacties worden digitaal gemaakt, vandaar de term bitcoins. Bitcoins Maar wanneer je erover nadenkt, is de waarde op veel manieren hetzelfde.

Met dit zei men zich misschien af hoe je begint met deze technologie? En het antwoord is eenvoudig: haal je handen op een Bitcoin-portemonnee. Een Bitcoin-portemonnee is een speciale soort online software waarmee u online transacties wilt uitvoeren zoals het kopen en verkopen van munten. Door uw eigen Bitcoins-portemonnee te hebben, hoeft u alleen maar wat privé-informatie op een beveiligde server op te slaan en kunt u onmiddellijk betalingen aanbrengen en ontvangen.

Dit brengt ons naar het volgende onderwerp, wat is of bitcoins werken als conventioneel geld of niet.

Om te beginnen, U hoeft uw creditcard of uw bankrekening niet te gebruiken om iets te kopen of om iets te verkopen. Het enige dat u nodig heeft, is een beetje privé-informatie die is opgeslagen op een beveiligde server, en u kunt overal ter wereld betalingen maken en ontvangen.

Wat is er zo groot aan deze vorm van valuta die het zo uniek en speciaal maakt? Een van de belangrijkste kenmerken van digitale valuta is het feit dat het gemakkelijk kan worden verhandeld zonder enige behoefte aan een derde partij. Dit maakt het mogelijk om deel te nemen aan de wereldwijde markt zonder een bank, een makelaar of een betalingsprocessor te hoeven nemen. Met andere woorden, de hele transactie vindt plaats tussen twee partijen en wordt erkend door de transactiegegevens en de rechtsorde van een overheidsinstantie. Bitcoins zijn een peer-to-peer-valuta, net als bij conventionele valuta, en je hoeft niet te weten waar het geld vandaan kwam of die het heeft gemaakt om deel te nemen aan de wereldeconomie.

Er zijn veel overeenkomsten tussen wat we zien met conventioneel geld en hoe werken bitcoins.

Beide worden bijvoorbeeld beheerd door banken en financiële instellingen en beide zijn onderworpen aan juridische beperkingen. Maar met de groeiende populariteit van bitcoins is er een reële kans dat beleggers meer gewend zullen worden aan deze virtuele valuta’s en beginnen met het betrekken van op korte termijn beleggen. Het grootste voordeel van dit soort kortetermijnbelegging is dat de risico’s erg laag zijn in vergelijking met traditionele investeringen.

Misschien vraag je jezelf hoe bitcoins werken, en het antwoord ligt in de oorspronkelijke maker van de virtuele valuta, genaamd Satoshi Nakamoto. Deze man is anoniem gebleven, maar hij gaf wat inzicht in hoe deze specifieke virtuele valuta werkt toen hij een langdurige verklaring op zijn Persoonlijke blog publiceerde. Volgens Nakamoto, wanneer je een honderdste van een pondnota van bitcoins koopt, gaat bijvoorbeeld de waarde van de valuta op door de honderd pond, of kun je honderd pond munten verkopen en een winst maken van vijftig pond

Krijg meer informatie hier BitcoinMeester