Let op voor de koper – Onderhandelen over de sluitingskosten met makelaars

Let op voor de koper – Onderhandelen over de sluitingskosten met makelaars

Makelaarscommissies zijn in wezen hoe de meeste makelaars worden betaald voor de huizen die ze verkopen. Deze vergoeding kan van staat tot staat variƫren, waarbij sommige makelaars meer betalen dan andere. Maar in residentieel vastgoed, wiens eigendom het is, wie betaalt de bemiddelingscommissie aan de makelaar of de potentiƫle koper?

Makelaar

Meestal neemt de huisverkoper deze vergoeding, die kan oplopen tot 15% van het totale aankoopbedrag, mee. Als ze het huis niet zelf willen verkopen, moeten ze een vastgoedadvocaat inhuren om ervoor te zorgen dat ze alle vereiste procedures volgen om een huis aan de koper te verkopen. De commissie van de advocaat is meestal smakeloos, maar het is de wet Lammersmakelaars.nl makelaar Zoetermeer makelaar Zoetermeer. Dus wat doet een verkoper?

Ze huren een makelaar in zoals een traditionele erkende makelaar om het huis te verkopen. Vervolgens betalen ze de makelaarscommissie om het huis op de markt te brengen. Dus in feite, terwijl de agenten meer verdienen, doet de verkoper dat niet. Ze kunnen een multiple listing-service gebruiken om een huis te verkopen zonder commissie te hoeven betalen. Ze zijn niet verplicht om over iets te onderhandelen. Als geen van beiden over voorwaarden wil onderhandelen, dan is er niets voor hen te doen. Maar wat ze wel moeten doen, is elke transactie documenteren, zodat er bewijs is van elke verkoop. Het documenteren van elke deal elimineert ook de mogelijkheid van een audit van de transacties van een agent. De koper kan ook de verkoper ertoe brengen de sluitingskosten schriftelijk te dekken.

Voor meer info klik je deze site aan: Lammersmakelaars.nl